Tävlingskrönikan 2015

2015 - Sista striden!
Efter att ha varit rankade etta i Sverige under 2014 var det dags för det sista året med det fantastiska fyrspannet!

Vi bestämde redan för ett år sedan att deta skulle bli det sista året. Att köra svår klass med fyrspann är kanske det svåraste (och det jobbigaste och mest krävande) man kan göra inom ridsport, så när vi kommit dit var vi färdiga med utmaningen.

Frågan var om vi skulle köra på wildcard vid NM i Vaggeryd (våra hästar är ett par cm för små för att tävla internationella mästerskap), eller köra fram till SM i Skåne i augusti. Då beskedet dröjde från NM beslutade vi att bara köra en svår klass i Flyinge i mitten av maj.

Det var med blandade känslor vi åkte till Flyinge för en sista tävling någonsin. Det var skönt att inte ha någon som helst press på sig för framtiden, och samtidigt en dyster känsla att veta att det var sista gången över huvud taget jag körde mitt fantastiska fyrspann. Vi hade redan sålt två av hästarna. De skulle levereras redan en vecka efter tävlingen.

Hästarna jag och groomarna gjorde ett fantastisk avslut på karriären. Tvåa i dressyren, tvåa i maraton och inför sista dagens precision låg vi mindre än ett straff efter de senaste årens dominant i grenen. En mycket liten maginal i dessa sammanhang. I den avlsutande precisionen blev vi också tvåa och slutade därmed tvåa i konkurrens med Sveriges två absolut bästa ponnyfyrspann. Ett mycket värdigt avslut på karriären.

Nu är Ölandsspannet splittrat i två par, och vi önskar hästarnas nya ägare all lycka och framgång med de fantastiska hästarna i framtiden!

Framkörning inför dressyren i Flyinge 2014.

Foto: Sally Cloodt